Tag Archives: Spacer Tabs

VersiJack Pavers Make a Residence Shine

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Our pedestals are usually specified for commercial installations, yet sometimes we also have the perfect solutions for residential projects. In Bellingham, Washington, we were specified by Molly Maguire Landscape Architecture for a private residence. The owners wanted to build a deck for a few reasons 1) they wanted to have a deck to enjoy for parties, daily living and also relaxing, and 2) to raise the deck and conceal the unsightly concrete with a more polished look.

pedestals-5
VersiJack Pedestals shown during installation beneath the pavers. Photo courtesy of John Sweeney, Northwest Rain Solutions

Molly Maquire worked with Northwest Rain Solutions on the installation. Contractors from Northwest Rain Solutions used our VersiJack Adjustable Deck Pedestals, which are twist-to-adjust height pedestals, needed to accommodate this project for heights from 4-7/8″ to 7-7/8″. The pedestals create a broad, stable base that can support more weight than any other pedestal system. Due to unevenness and slope of the deck base, they required our Platform Slope Correctors which can correct from 0% to 5% slope at 1% increments. Because this type of corrector sits on top of the pedestal, it is faster and easier to adjust to the correct slope, as well as being less expensive than a bottom slope corrector.

The contractors also installed our Paver Spacer Tabs to provide the same exact distance between each of the pavers that were laid atop the VersiJack pedestals. To stabilize the pavers on the concrete, Neoprene shims were placed under the pedestals for fine tuned leveling and cushioning.  Alongside the pavers on the deck, Molly Maquire also designed a green roof with low succulents to accent the level of the deck, which can almost be viewed as a deck lawn.

pedestals-2
Completed deck with VersiJack Support Pedestals beneath. Photo courtesy of John Sweeney, Northwest Rain Solutions

The project was challenged by the wet, rainy weather of the northwest but the installation was fairly straightforward and looks wonderful!